Tisícovky a Loučenské kopce

Přišel čas na ZAHÁJENÍ naší celoroční výzvy PUTOVÁNÍ.

Výzvu jsme dětem představili už na Ucháči a na schůzkách. Cílem je motivovat děti k objevování blízkých hor, překonávání sám sebe, práci s mapou, orientaci v terénu a spousta dalších věcí, které k pohybu v přírodě patří.

Naše výzva má 2 části:

TISÍCOVKY – jde o „sběr“ vrcholů nad 1000 m n. m. v Jeseníkách, Kralickém Sněžníku, Hanušovické vrchovině a Rychlebských horách (až 119 kopců) – dojít pomocí map/gps/mobilu na vrchol, vyfotit se tam a zapsat si svůj úspěch do tabulky své i družinové. Přesné popisy vrcholů a dostupnost jsou popsány na http://www.tisicovky.cz/cs/.

LOUČENSKÉ KOPCE – 10 vybraných kopců kolem Loučné, na které jsme umístili speciálně vyrobené sběratelské nálepky v černých pytlících. Jde opět o to dojít až nahoru – poblíž vrcholu je strom, kde visí černý pytlík se schránkou s nálepkami. Nálepku si nalepte do sběratelské karty a dobytí vrcholů zapište a nahlašte na družinovce.


Jaká jsou pravidla:

1. VYLEZ NA VRCHOL (Tisícovky nebo Loučenského kopce) – pěšky, na kole, na běžkách, skialpech… prostě zamakej

2. NAJDI NEJVYŠŠÍ MÍSTO – někdy tyčka/geodetický bod nebo prostě jen to nejvyšší místo (pamatuj však na bezpečnost = někdy je nejvyšší místo mimo náš dosah a nelezeme na něj)

3. VYFOŤ SE TAM A FOTKU SDÍLEJ NA WHATSAPP SKUPINĚ/MAILU

4. VEM SI NÁLEPKU – tohle platí pro Loučenské kopce (pytlík uveď do původního stavu, pečlivě uzavři schránku, ať nám nálepky nezmoknou)5. NAPIŠ SI ZDOLÁNÍ KOPCE DO SVÉ KARTY DOMA 

6. NAHLAS NA SCHŮZCE DOBYTÍ VRCHOLU A ZAPIŠ SE DO TABULKY PRO DRUŽINU – zapíchni špendlík barvy své družiny do značky kopce na mapě pokud jsi 1. z družiny, komu se to podařilo

Výzvu vyhodnotíme na konci tábora 2024 na Ramzové jak individuálně, tak mezidružinově. 

Tento záznam byl publikován v Aktuality . Uložit odkaz do záložek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.